Leerling (12) deed juf, nu 10 jaar getrouwd

Je kent ze wel, sterker nog: je leest ze bijna dagelijks. De verhalen over een hitsige juf die met een minderjarige leerling het bed induikt. Dat deed Mary Kay Letourneau in 1997 ook. Er is alleen een klein verschil met al die andere verhalen: het koppel is inmiddels 10 jaar getrouwd...

De destijds 34-jarige lerares werkte in Seattle. Daar had ze seks met Vili Fualaau, een 12-jarige leerling. De getrouwde vrouw, moeder van vier kinderen, raakte zwanger. Ze werd in 1997 schuldig bevonden aan verkrachting van een kind. Ze kreeg een beperkte straf (enkele maanden cel) op voorwaarde dat ze het contact met Fualaau zou verbreken.

Dat gebeurde niet. Sterker nog: het duo ging gewoon weer van bil en Letourneau raakte opnieuw zwanger. Deze keer toonde de rechter minder begrip. De vrouw kreeg zeven jaar celstraf opgelegd. In de gevangenis beviel ze van een tweede kind. Na haar vrijlating, in 2005, zijn de twee bedpartners met elkaar getrouwd.

De nu 31-jarige Fualaau zegt dat hij als tiener depressief was en noemt zijn huwelijk 'een grote opluchting'. De 53-jarige Letourneau, die haar vergunning als lerares kwijtraakte, zou graag opnieuw lerares willen worden. Hun onderlinge leeftijdsverschil heeft nooit voor problemen gezorgd in hun relatie, zeggen ze. De beide dochters, inmiddels tienermeisjes, kennen het verhaal van hun ouders. Foto's van het gezin en een interview met het gelukkige koppel kun je bij ABC News zien.