Extra onderzoek na poging moord bij seksspel

Een vrouw uit Andijk die wordt verdacht van poging tot moord op haar partner, moet van de rechtbank in Alkmaar nader psychologisch onderzoek ondergaan en worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dit bepaalde de rechtbank dinsdag in een tussenvonnis. Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden twaalf jaar gevangenisstraf tegen de vrouw geëist.

De 29-jarige Margit H. zou de man in oktober vorig jaar tijdens een seksspelletje hebben willen ombrengen. Nadat hij was geboeid en geblinddoekt, sloeg ze hem bewusteloos en stak ze op hem in. Hij overleefde ternauwernood en lag een maand in het ziekenhuis. Zijn long, maag en middenrif waren geperforeerd.

De vrouw zegt zich van de gebeurtenissen op die dag niets te kunnen herinneren. In psychologisch onderzoek is echter geconcludeerd dat zij haar geheugenverlies voorwendt of in elk geval aandikt.

Het OM meent dan ook dat de vrouw haar moordplan tot in detail heeft uitgedacht. De aanklaagster voerde twee weken geleden onder meer aan dat de recherche tijdens het onderzoek had ontdekt dat het gruwelijke scenario stond beschreven in een thriller van schrijfster Karen Rose en dat het boek op de lijst met boeken stond die H. bij de bibliotheek had geleend.