Toestand coureur Bianchi nog onveranderd

De gezondheidstoestand van Formule 1-coureur Jules Bianchi is nog altijd onveranderd. De Fransman crashte vorig jaar zwaar in de Grand Prix van Japan en ligt sindsdien in een stabiele, comatueuze toestand in het ziekenhuis.

Vader Philippe Bianchi geeft de hoop op herstel van zijn zoon nog niet op. "Direct na het ongeval werd ons in het Japanse ziekenhuis verteld dat er vrijwel geen hoop meer was voor Jules en dat het zeker een jaar zou gaan duren voordat hij overgebracht kon worden naar een Frans ziekenhuis. Dat bleek later al na zeven weken te kunnen, omdat hij sneller dan verwacht zelfstandig kon ademen. Wat dat betreft is er een verschil van dag en nacht tussen de periode direct na het ongeval en nu."

Op neurologisch gebied kunnen de doktoren op dit moment weinig doen voor Jules Bianchi. Volgens vader Philippe is het enige wat de familie kan doen het bezoeken van Jules om zo te proberen zijn hersenactiviteit te stimuleren. "Heel soms zien we dat Jules kleine bewegingen maakt, al is het heel moeilijk in te schatten of dat inderdaad gecontroleerde bewegingen zijn of enkel reflexen. Het belangrijkste is in ieder geval dat hij in de gaten wordt gehouden door bekwame specialisten."