Emile Ratelband mag overleden vriendin nog niet zien

Emile Ratelband heeft zijn vriendin Gitta de Wit nog niet kunnen zien. Dat vertelt hij dinsdag aan De Telegraaf. De 45-jarige zakenvrouw overleed afgelopen weekeinde door een nog onbekende oorzaak.

"Ze ligt nu in het mortuarium van het ziekenhuis van Brasschaat, waar haar lichaam door een patholoog-anatoom zal worden onderzocht", aldus Emile. Tot de schouwing is geweest, mag Emile niet bij haar komen in verband met DNA-onderzoek.

Zolang de presentator zijn geliefde nog niet begraven heeft, kan hij het verlies moeilijk bevatten. "Zo lang Gitta nog niet is begraven, heb ik het idee dat ze nog bij me is." Gitta en Emile waren tien maanden samen. Hoe lang het nog duurt voor het lichaam van Gitta wordt vrijgegeven, is nog onduidelijk. Emile hoopt dat het onderzoek meer duidelijk zal maken over de oorzaak van haar dood.

"Wat wij hadden, was zó mooi. Ik wil niets liever dan erachter komen waaraan ze is overleden. Want dit moet een diepere reden hebben. En die wetenschap is voor mij nodig om het een plek te geven."

Eerder werd nog vermeld dat zijn liefde was overleden aan een hartstilstand.