Jonge Belgische scheids knock-out geslagen

Een 19-jarige scheidsrechter die in België een amateurwedstrijd leidde is door supporters bewusteloos geslagen. In 2012 overkwam Lothar Van Impe iets soortgelijks. Toen werd hij door een speler het ziekenhuis in geslagen.

Het nieuwste incident vond gisteren plaats tijdens een wedstrijd tussen Destelbergen en Genc Turk Gent; een duel in het laagste niveau van het amateurvoetbal in Oost-Vlaanderen. De scheidsrechter staakte de wedstrijd bij een 2-0 stand, kreeg klappen van supporters en zakte in elkaar.

De wedstrijd verliep meteen al grimmig en de scheidsrechter moest enkele gele en rode kaarten trekken. 'Toen hij in de 43ste minuut opnieuw een rode kaart trok, sloegen de stoppen door bij enkele supporters van Genc Turk Gent', zegt een woordvoerder van de thuisclub.

Een woordvoerster van justitie vertelt aan de VRT dat twintig tot dertig mensen de scheidsrechter belaagden. Door een elleboogstoot in de nek raakte hij bewusteloos. Het slachtoffer heeft er alleen een lichte hersenschudding aan overgehouden. De politie is de daders op het spoor, maar er is nog niemand opgepakt.

De destijds 16-jarige scheidsrechter werd in november 2012 ook al slachtoffer van geweld. Hij werd toen door een speler voor de vlakte geslagen tijdens een jeugdwedstrijd die hij leidde.