De Boer over Gudelj: "Praten ook over Vejinovic en Pröpper"

Ajax eindigt het seizoen zo goed als zeker op de tweede plaats. Trainer Frank de Boer is van mening dat er momenteel niet meer in zit en snakt naar het einde.

Het is voor de Amsterdammers met het oog op de Champions League van belang dat plaats twee veilig wordt gesteld. "Daar moeten we in de laatste vier wedstrijden voor zorgen. Of ik snak naar het einde van het seizoen? Ach, van mij hoeft de competitie geen tien wedstrijden meer te duren", zei De Boer na afloop van de 0-2 zege op Heracles Almelo tegen FOX Sports.

Het was een slechte wedstrijd, zag ook De Boer. "Dat is niet genoeg voor Ajax. We speelden op kunstgras, dat moet normaal een voordeel zijn. Maar we leden zo veel balverlies dat we ons zelf uit de wedstrijd speelden."

De regerend landskampioen van Nederland werd onlangs in verband gebracht met een transfer van AZ-middenvelder Nemanja Gudelj. Waar AZ-trainer John van den Brom zaterdag nadrukkelijk meldde dat Ajax zich officieel heeft gemeld, houdt De Boer de spanning er nog even in.

"We praten op de club ook over Marko Vejinovic en Davy Pröpper. We hebben volgend seizoen een brede selectie nodig. Dat is de les die we dit seizoen geleerd hebben", aldus De Boer, die graag ziet dat een  eventuele aankoop direct mee kan strijden voor een basisplaats.