NS maakt wifi in trein sneller en beter

Goed nieuws voor wie regelmatig in de trein op FOK! zit: de NS gaat de internetverbinding via wifi sneller en stabieler maken. Deze maand begint het spoorbedrijf met de vervanging van netwerkapparatuur in de treinen om een overstap op het 4G-netwerk van T-Mobile mogelijk te maken.

Een NS-woordvoerder van de NS bevestigt berichtgeving hierover van de NOS. In juli moeten alle treinen zijn uitgerust met het snellere 4G-netwerk. De NS werkt nu ook met T-Mobile, maar maakt nog gebruik van het langzamere en minder betrouwbare 3G-netwerk. Momenteel is er nog geen volledig landelijke dekking, maar T-Mobile breidt de dekking van 4G in juni uit. De betere verbinding moet overal leiden tot sneller internet.

Snelheidslimiet
Een andere maatregel die de NS neemt om wifi in de trein stabieler te maken, is een snelheidslimiet. De NOS meldt dat iedere gebruiker een maximumsnelheid van 150 kilobyte per seconde krijgt. Dat is voldoende voor surfen, appen en e-mailen, maar niet genoeg om bijvoorbeeld video's in hoge kwaliteit te streamen.