Weer agent Secret Service in opspraak

De beveiligingsdienst die onder meer is belast met de persoonlijke veiligheid van de Amerikaanse president Barack Obama, is opnieuw opgeschrikt door een pijnlijk voorval. Een agent van de Secret Service werd opgepakt omdat hij probeerde in te breken in een appartement in Washington, berichtte de Washington Post vrijdag.

De 28-jarige agent zou volgens de politie hebben geprobeerd met veel geweld de deur open te breken van de woning van zijn ex-vriendin. Zij zou hebben gevreesd voor haar leven. De man werd aangehouden, maar is inmiddels weer op vrije voeten. De Secret Service heeft hem met verlof gestuurd en onderzoekt de zaak.

De dienst kwam de afgelopen tijd vaker onder vuur te liggen vanwege de misdragingen van agenten. Zo botsten twee beveiligingsagenten vorige maand met hun dienstwagen op een barrière bij het Witte Huis. Dat gebeurde toen ze beschonken terugkwamen van een feestje. Ook werd eerder deze week bekend dat een hoge medewerker met verlof is gestuurd nadat een vrouwelijke collega hem beschuldigde van seksuele intimidatie.

Weer agent Secret Service in opspraak
Weer agent Secret Service in opspraak (Foto: ANP)