MVV haalt uit tegen Volendam, Telstar wint van Oss

MVV heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de vierde periodetitel. De Maastrichtenaren haalden op eigen veld uit tegen FC Volendam: 6-2. De thuisploeg nam pas in het laatste half uur afstand van de ploeg uit het vissersdorp.

Bryan Smeets zette MVV na zeventien minuten op 1-0, maar twee minuten later was het alweer gelijk door een treffer van Guyon Philips. Het duurde tot de 65e minuut voor MVV weer op voorsprong kwam. Leroy Labylle maakte de bevrijdende 2-1. Via Stef Peeters, Pascal Huser, Davy Brouwers en nogmaals Peeters liepen de Limburgers vervolgens uit naar 6-1. Tom Overtoom verlichtte in blessuretijd de nederlaag nog enigszins: 6-2.

Door de zege heeft MVV in de vierde periode veertien punten na zeven wedstrijden. Dat is er één minder dan FC Eindhoven, dat met 2-1 onderuit ging bij VVV. De club uit Venlo werd in de eerste helft nadrukkelijk geholpen door Eindhoven-doelman Tom Muyters. De Belg schoot na vier minuten de bal zomaar in de voeten van Melvin Platje. Die wist daar wel raad mee en schoot beheerst de 1-0 binnen. Na een half uur spelen maakte Vito van Crooy er 2-0 van. Diëgo Karg bracht Eindhoven nog wel terug in de wedstrijd, maar verder dan 2-1 kwamen de Brabanders niet.

FC Oss ging onderuit in Velsen-Zuid. Telstar won met 2-1. Istvan Bakx zette Oss vlak voor rust op 0-1. Kevin van Essen trok de stand een kwartier voor tijd gelijk, waarna Tim Keurntjes er 2-1 van maakte. Snel daarna leek Seuntjens de wedstrijd te beslissen. De topscorer van de Velsenaren mocht aanleggen voor een strafschop, maar reservedoelman Nick Hengelman stopte zijn inzet. Het was de eerste actie van de doelman, omdat zijn collega Luuk Koopmans de penalty veroorzaakte en met rood mocht inrukken.

RKC Waalwijk won op bezoek bij Achilles'29 met 1-0, dankzij een rake strafschop van Sandro Calabro. FC Den Bosch en Jong PSV hielden het op 1-1.