Snookeraars Dott en Ebdon maken geen fout in kwalificatie WK

Over een week begint het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. De zestien beste spelers van de wereld zijn gekwalificeerd voor het WK. 128 spelers doen een gooi naar de overige 16 plekken. Een blik op de kwalificatie tot dusver. 

Diverse wereldkampioenen hadden hun eerste partij gewonnen. wereldkampioen van 2006 Graeme Dott won met 10-4 van Scot Mark. Peter Ebon, de beste in 2002, won met 10-6 van Lu Ning. Tweevoudig halve finalist Alan McManus won met 10-5 van Marcus Wasley. 

De meest uitsprekende partij in de eerste ronde tot dus ver is Ken Doherty tegen Reanne Evans. De wereldkampioen van 1997 tegen de huidig en tienvoudig wereldkampioen bij de vrouwen. Evans kreeg een wildcard voor het kwalificatietoernooi en liet zien dat ze goed bij kon blijven. Het was Doherty die uiteindelijk met 10-8 won. Evans probeert de laatste jaren ook mee te doen bij de heren. Tot dusver nog zonder al te veel succes. 

"Ik ben blij dat ik goed tegenstand heb gegeven aan een wereldkampioen en zeer ervaren speler", aldus Evans achteraf. "Het was een moeilijke wedstrijd en ze zorgde ervoor dat ik de hele wedstrijd gefocused heb moeten spelen. Evans is een goede speelster en verdient meer kansen op de tour", aldus een opgeluchte Doherty.

De eerste ronde van de kwalificatie gaat vandaag verder met onder andere snookerlegende Steve Davis tegen Jamie Cope. Jimmy White zal het zaterdag opnemen tegen James Wattana. De snookeraars die in de kwalificatie drie partijen winnen mogen naar het Crucible Theatre, waar het WK wordt gespeeld. Alle uitslagen en het programma van de kwalificatie is hier te vinden.