Duitse aangeslagen voor 4,6 biljard euro

Een klein salaris gaat niet altijd samen met kleine pensioenafdrachten. Dat kan een Duitse uit het Zwarte Woud sinds begin maart beamen. De vrouw kreeg een brief op de mat met daarin de mededeling dat er een nieuwe poging zou worden gedaan om het bedrag van 4.632.124.357.000.001 euro aan premie af te schrijven. De eerste poging om het geld (ruim 4,6 biljard euro) af te schrijven was namelijk door een nog onbekende reden mislukt.

"De brief is er daadwerkelijk zo uitgegaan", bevestigde een woordvoerder van de instantie die de premie wilde innen woensdag. Een medewerkster had per abuis een klantennummer gekopieerd in het formulier. In werkelijkheid ging het om een klein driecijferig bedrag, aldus de zegsman.

Bij Minijob-Zentrale der Deutschen Rentenversicherung - verantwoordelijk voor het innen van pensioenafdrachten bij baantjes met een salaris tot 450 euro - werken 26.000 mensen en dan treden er natuurlijk weleens fouten op, ging hij verder. "Dat iemand echter zo'n hoge foute aanslag krijgt, is bij mijn weten uniek."

Duitse aangeslagen voor 4,6 biljard euro
Duitse aangeslagen voor 4,6 biljard euro (Foto: ANP)