Wiggins met goed gemoed naar laatste koersen

Bradley Wiggins gaat zijn laatste koersen als wegwielrenner goedgeluimd van start. De voormalig winnaar van de Tour (2012) neemt op 12 april na Parijs-Roubaix afscheid en gaat zich dan weer op het baanwielrennen richten. De 34-jarige Brit gaat zondag in de Ronde van Vlaanderen als luxeknecht van Geraint Thomas van start.

Dat het met de vorm goed zit, bewees Wiggins donderdag door de tijdrit in de Driedaagse De Panne te winnen. Hij is klaar om Thomas aan de zege in Vlaanderen te helpen. "Als dat lukt, denk ik niet dat ik aan de start sta van Parijs-Roubaix, want dan drink ik een deel van deze bar leeg", merkte Wiggins vrijdag lachend op.

Op serieuzere toon meldde hij vervolgens uit te kijken naar zijn laatste koers in Noord-Frankrijk. "Het is een ideale plaats om te stoppen. Iedereen mag daar immers een ereronde afleggen ongeacht je positie in de wedstrijd. Elke renner wil daar ook finishen, in Roubaix stap je niet af. Ik zou zelfs met een sleutelbeenbreuk nog naar de piste rijden. Die eer die je daar te beurt valt. Ongelooflijk, nergens vind je dat."