Clasie twijfelgeval bij Feyenoord, luxe voor Lodeweges

Feyenoord-trainer Fred Rutten heeft ook vrijdag nog geen duidelijkheid kunnen geven over het meespelen zondag van middenvelder Jordy Clasie in het belangrijke duel met AZ. Clasie haakte eerder in de week bij Oranje af met een knieblessure. Hij trainde vrijdag wel mee maar deed het rustig aan.

Rutten liet zich niet uit over de spitspositie. Hij moet kiezen tussen Colin Kazim-Richards die volledig hersteld is van een hamstringblessure en Anass Achahbar, die een kleine twee weken geleden in het duel met PSV twee keer scoorde. Luke Wilkshire is ook weer beschikbaar. De Australische verdediger had eveneens een hamstringblessure. Het duel met AZ is van belang in de strijd om de derde plaats die recht geeft op rechtstreekse deelname aan de Europa League.


Trainer Dwight Lodeweges verkeert voor de competitiewedstrijd tegen NAC Breda in een luxe positie. Op Lerin Duarte na is iedereen fit bij de Friese nummer zes van de eredivisie. Heerenveen speelt zaterdagavond thuis tegen de nummer zestien.

Joey van den Berg en Simon Thern zijn na weken van afwezigheid weer inzetbaar. Sam Larsson liet deze week een interland met Jong Zweden schieten, maar trainde vrijdag volop mee. "Hij had wat last van zijn knie, maar het ging hartstikke goed. Iedereen is fit, dat betekent dat ik keuzes moet maken", aldus de trainer op de website van sc Heerenveen.

Duarte is wel hersteld van zijn hamstringblessure, maar zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Lodeweges: "Hij moet eerst meer trainingsuren maken, we zijn bang dat hij anders misschien weer geblesseerd raakt."