Van Barneveld pakt punt en ontsnapt aan uitschakeling

Judgement Night in de Premier League. De negende speelronde en na vanavond zullen er twee spelers afvallen. Vijf spelers maken kans om het tweede deel van de competitie niet meer mee te maken. Dat zijn: Kim Huybrechts, Adrian Lewis, Raymond van Barneveld, Peter Wright en Stephen Bunting.

Bunting heeft tegen Huybrechts nog twee legs nodig om veilig te zijn, terwijl de Belg moet eerst zelf zien te winnen en dan nog afwachten moet zelf winnen wat Van Barneveld en Lewis doen. Dit bericht zal steeds een update krijgen, wanneer er een wedstrijd gespeeld is. 

Michael van Gerwen 7-4 James Wade
Mighty Mike heeft donderdag zijn leidende positie in de Premier League verstevigd. De Brabander zette James Wade vrij eenvoudig aan de kant: 7-4. Van Gerwen ging uitstekend van start in Manchester en brak Wade direct. De Engelsman bleef dankzij enkele goede finishes in het spoor van de Nederlander en profiteerde optimaal van enkele mindere legs van Van Gerwen.

Van Gerwen herpakte zich en won de laatste leg met dubbel 10. De gemiddelden lagen dicht bij elkaar. Mighty Mike had een gemiddelde van 101 tegenover 100,7 van Wade. 

Michael van Gerwen met een goede zege op James Wade (PRO SHOTS/Actionimages)
Michael van Gerwen denkt er het zijne van. (PRO SHOTS/Actionimages)

Phil Taylor 4-7 Dave Chisnall
Taylor heeft voor de vierde keer deze Premier League een partij verloren. Chizzy was met 7-4 te sterk voor The Power. Taylor op 0-3 voor, maar zag Chisnall mede door finishes van 112, 96 en 89 op 4-4 gelijk komen. Taylor miste de dubbel om 161 uit te gooien, waarna Chisnall direct toesloeg en op 6-4 kwam. Één leg later maakte Chisnall het af en pakte twee punten. 

Chisnall heeft nu 13 punten uit negen wedstrijden en staat daarmee tweede achter Van Gerwen. Taylor staat vijfde met negen punten. 

Stephen Bunting 6-6 Kim Huybrechts
Kim Huybrechts is uitgeschakeld na een gelijkspel tegen Stephen Bunting. De Belg kwam nog wel 4-1 voor, maar miste in het resterende deel teveel dubbels om de partij af te maken. Bunting profiteerde en kwam in de laatste leg langszij. Bunting had twee legs nodig en pakte er zes. Hij zal nog wel veel partijen moeten winnen in het tweede deel van de competitie om de playoffs te kunnen halen. 

Adrian Lewis 7-4 Peter Wright
Lewis mag blijven na een 7-4 zege op Wright. Tot 3-3 ging het gelijk op. Met finishes van 106 en 88 kwam Jackpot op 5-3 voor. Wright gooit nog 170 uit om op 6-4 te komen, maar uiteindlijk was het Lewis die de partij won. Voor Wright is het hopen dat Van Barneveld verliest. Bij winst of een gelijkspel van Barney gaat de Hagenaar door, bij een nederlaag is Snakebite door. 

Gary Anderson 6-6 Raymond van Barneveld
Een partij van hoog niveau. Anderson gooide de ene 180er na de andere, maar Van Barneveld kon bijblijven waardoor het na zes legs 3-3 stond. In de zevende leg liet Anderson één kans liggen en Barney breakt door 122 uit te gooien. Hij behield daarna zijn eigen leg en komt 5-3 voor. 

Het werd 5-4 en daarna gooide Van Barneveld 91 uit om op 6-4 te komen, daarmee heeft hij zijn punt binnen en zal volgende week naar Sheffield mogen. Voor Peter Wright zit de Premier League erop. Van Barneveld kan de laatste pijl voor de beslissende dubbel niet vinden, waardoor Anderson de laatste twee legs kan pakken. De partij eindigt in een 6-6 gelijkspel.