Baron uit Bassie & Adriaan doet stem achtbaan

Paul van Gorcum wordt waarschijnlijk de vertelstem van de nieuwe achtbaan Baron 1898 in de Efteling. De 81-jarige acteur heeft woensdag een bericht daarover op de website Looopings.nl aan BuzzE bevestigd.

"We zijn inderdaad in onderhandeling", meldt Van Gorcum, die beklemtoont dat het geen 1 aprilgrap is. De acteur bouwde een grote staat van dienst op als toneelacteur, maar werd bij het grote publiek vooral bekend als De Baron, de grote schurk uit de tv-serie van Bassie & Adriaan. Ook sprak Van Gorcum jarenlang de stem in van tovenaar Gargamel in de animatieklassieker De Smurfen en van Reizende Oom Roel in De Freggels.

De Efteling bouwt aan de nieuwe spectaculaire achtbaan die in de zomermaanden in gebruik moet worden genomen. De rit, die onder meer een vrije val van bijna 40 meter biedt, vertelt het verhaal van een hebzuchtige mijnbaron.

Van Gorcum zou niet de eerste Haagse acteur zijn die een stem voor een Efteling-attractie inspreekt. Paul van Vliet sprak De nieuwe kleren van de keizer in en ook Wieteke van Dort leende haar stem aan diverse sprookjes.