Badr Hari sportman van het jaar in Marokko

De Amsterdammer Badr Hari is uitgeroepen tot Marokkaans sportman van het jaar. Het is de tweede keer dat deze eer hem te beurt valt.

Ondanks dat Badr de laatste paar jaar meer met andere dingen dan sporten is bezig geweest, zag de jury er blijkbaar geen probleem om opnieuw de sympathieke Badr de prijs te geven. Dit gebeurde dit weekend tijdens een ceremonie georganiseerd door Radio Mars en 2M.

Ook andere sporters werden in het zonnetje gezet. Zo was Mehdi Benatia verkozen tot 's lands beste voetballer en mocht atletieklegende Hicham El Guerrouj de Gouden Mars Legende-prijs in ontvangst nemen.

Op Facebook heeft de kickbokser enthousiast gereageerd op zijn verkiezing: "Ik ben heel blij en dankbaar voor het winnen van de Marokkaanse Sportman van het jaar award! Jullie steun is belangrijk voor mij, dank jullie wel".

Hierop is hij te zien met Marokkaanse bondscoach Badou Zaki. "Hier een foto met de Marokkaanse legende Badou Zaki. Geweldige coach en een geweldig persoon! Allah Akbar'", aldus Badr.