Commissaris beloningsbeleid ABN AMRO stapt op

De commissaris die bij ABN AMRO verantwoordelijk is voor het beloningsbeleid stapt op. Peter Wakkie heeft besloten om met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen, maakte ABN AMRO dinsdag bekend.

Hij vindt dat hij in het bijzonder verantwoordelijk is voor het besluit over de inmiddels teruggedraaide salarisverhoging voor zes bestuurders en de daarover ontstane ophef. Wakkie was vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de commissie die zich met beloningen en benoemingen bezighield.

Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur, stelt in het persbericht: 'We zijn Peter Wakkie erkentelijk voor zijn bijdrage aan ABN AMRO vanuit zijn rol als commissaris. Ik heb Peter Wakkie leren kennen als een bevlogen en betrokken commissaris en ik ben hem erkentelijk voor zijn commitment.'

Minister Dijsselbloem van Financiën besloot eerder om de voorgenomen beursgang van ABN AMRO af te blazen, vanwege de onrust die was ontstaan over de salarisverhoging van de topbestuurders. De Raad van Commissarissen bleef van mening dat een hoger salaris verdedigbaar is.