Je sterrenbeeld klopt niet!

Je denkt al je hele leven dat je sterrenbeeld Weegschaal is? Grote kans dat hier geen jota van klopt. Je zou zomaar een Maagd kunnen zijn. De astrologische kalender staat namelijk niet meer helemaal in lijn met zoals de nachtelijke hemel er tegenwoordig uitziet.

Sterker nog: de constellatie loopt ongeveer een maand uit de pas. Gevolg is dat dit niet meer klopt met het oorspronkelijke ontwerp van meer dan 2000 jaar geleden. Het wordt dus tijd om je in de sterren geschreven karaktereigenschappen aan te passen aan je werkelijke sterrenbeeld. Mensen die dachten Schorpioen te zijn, zijn in werkelijkheid Weegschaal en hoeven dus niet meer dwangmatig zwarte kleding te dragen en zo.

De oorzaak hiervan ligt in de beweging van de aardas. Door getouwtrek met de zon wil deze nog wel eens een andere hoek aannemen ten opzichte van de hemel en daarmee ook de dierenriem. Gedurende een periode van zo'n 26.000 jaar verschuift de hoek steeds een klein beetje, om vervolgens weer op z'n uitgangspositie te komen. Daarna begint het hele circus opnieuw. Het uitzicht vanaf de aarde op de sterren en andere planeten verschilt daarom met die van 2000 jaar geleden.

Wat ook niet helpt is dat er eigenlijk 13 tekens in de dierenriem staan. De oude Grieken vonden echter het getal 13 niet erg lekker deelbaar met 360 (graden). Het teken Slangendrager hebben ze daarom maar voor het gemak buiten beschouwing gelaten. Het zou zomaar kunnen zijn dat je huidige sterrenbeeld dit laatste is. Het is niet helemaal duidelijk of daar ook handige boekjes over geschreven zijn, zodat je kan lezen hoe je gevoelswereld eruit ziet, wie mogelijke leuke seksuele partners zijn en met wie je zakelijk niet in zee moet gaan.

Hier is een handige tool te vinden waarmee je kan bepalen wat je echte sterrenbeeld is.

 

horoscoopje
Deze kan in de vuilnisbak