Verstappen: "geen last van de hitte"

Max Verstappen stapte vrijdag monter uit zijn bolide na de zevende en achtste tijd in de trainingen voor de Grand Prix van Maleisië. "Ik ben tevreden over hoe het ging. Er is nog ruimte voor verbetering", zei de zeventienjarige formule 1-coureur van Toro Rosso. "Van de hitte heb ik geen last, ik voel me goed", liet hij weten op de site Verstappen.nl.

De jongste coureur aller tijden maakte voor het eerst kennis met het circuit van Sepang, waar de temperatuur vlak boven het asfalt naar de 60 graden steeg. "Het viel niet mee om de banden te controleren in deze omstandigheden. In de eerste training heb ik het rustig aan gedaan om het circuit te leren kennen. In de tweede training was ik erg tevreden over de afstelling van de auto."

De jonge Limburger volgde speciale hittetraining om te wennen aan de hoge temperaturen en luchtvochtigheid in Maleisië. "Tijdens de race op zondag zal ik zo'n 2 tot 3 liter vocht verliezen, dus ik moet voor de race veel water drinken om het te kunnen compenseren. Tijdens het rijden gaat het allemaal wel. Ik heb meer last van de warmte als ik stilsta."