PSV en Valencia akkoord over Guardado

De supporters van PSV hebben er een tijdje op moeten wachten, maar de transfer van Andrès Guardado is rond. Eerder vandaag bereikten PSV en Valencia, de huidige werkgever van de Mexicaan, een akkoord. De Eindhovenaren leggen drie miljoen euro op tafel voor de middenvelder.

Op dit moment verblijft Guardado met de nationale ploeg van Mexico in de Verenigde Staten. Na zijn terugkeer worden de laatste details besproken en zal de Mexicaan de overeenkomst ondertekenen. Hij zal dan tot medio 2018 bij PSV onder contract staan.

Technisch directeur Marcel Brands was verheugd met het nieuws. "We zijn blij dat hij na een huurperiode dit seizoen straks definitief een PSV'er is. Andrés is een visitekaartje voor PSV en voor de hele Eredivisie. We hopen de komende jaren van hem te mogen genieten als speler van PSV."

Guardado kwam aan het begin van het seizoen op huurbasis over van Valencia en imponeerde alles en iedereen. Daardoor werd hij één van de steunpilaren van de selectie van PSV. Bovendien staat hij in verschillende onafhankelijke klassementen in de top.