Alien 5 aangepast voor Prometheus 2

De vijfde Alien-film zal niet de verhaallijn van de tweede Prometheus-film in de weg zitten. Dit belooft regisseur Neill Blomkamp in een interview met het Britse filmblad Empire.

Fans van de Alien-filmserie die blij waren toen Ridley Scott terugkeerde naar de franchise met de prequel Prometheus, hoeven zich dus geen zorgen te maken dat Blomkamps voorzetting/koerswijziging van de originele filmserie roet in het eten gooit. "Ik heb een dingetje aangepast dat hij [Scott, red] vond dat een beetje Prometheus in de weg zat," verklaart de Chappie-regisseur. "Waar ik me heel goed over voel is dat Ridley de film produceert. Hij staat achter het idee dat ik wil uitvoeren."

In aanvulling hierop wist Blomkamp te melden dat de titel van zijn film in ieder geval niet Alien 5 wordt. "Ik heb de titel die ik wilde naar Ridley gestuurd," aldus Blomkamp. "Het is nogal gedurfd, maar het geeft teveel weg als ik de titel nu geef. Maar als [de titel] niet kan, dan zit ik vast."

Officiële releasedata voor beide films zijn er nog niet, maar Prometheus 2 wordt over een jaar verwacht en niet-Alien-5 in 2017.

prometheus image 3
Scène uit Prometheus