K3 gaat door in nieuwe bezetting

K3 stopt in de huidige bezetting. De drie zangeressen Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke gaan dit jaar in een Vlaams-Nederlandse tv-show op SBS6 op zoek naar hun drie opvolgers, maakten ze woensdag bekend.

Aansluitend op de talentenjacht volgt nog een laatste K3-tour door Vlaanderen en Nederland met niet drie, maar zes zangeressen. Tijdens deze tournee, die zal lopen tot het voorjaar van 2016, geven de huidige zangeressen de fakkel door aan de drie winnaressen van het tv-programma K3 zoekt K3.

De 29-jarige Josje Huisman, de Nederlandse zangeres die sinds oktober 2009 deel uitmaakt van de meidengroep, zei dat de drie lange en intense gesprekken hebben gevoerd. "K3 mocht onder geen beding ophouden te bestaan, dat wilden we écht niet", zei Josje Huisman. Zo ontstond het idee om nieuwe zangeressen te zoeken.

Tijdens een persconferentie deed het huidige K3 een oproep aan alle Vlaamse en Nederlandse zangeressen zich in te schrijven voor het programma via de website van Studio 100.

K3 bestaat inmiddels zestien jaar. Het drietal ontkent overigens dat er een specifieke reden is om uit elkaar te gaan. "We konden ons de krantenkoppen al inbeelden", stelde Karen. "Was Josje te rebels? Zijn ze het beu? Zijn ze te oud geworden? Was er dan ruzie?. Neen, absoluut niet. We hebben altijd geweten dat er ooit wel een moment zou komen dat we zouden voelen dat de tijd rijp zou zijn om te stoppen. Wel dit moment is er nu voor ons."