Hamburg gaat bieden voor Spelen 2024

Hamburg gaat een gooi doen naar het organiseren van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024. Het Duits Olympisch Comité heeft maandag eindelijk de knoop doorgehakt en verkiest de stad boven hoofdstad Berlijn, waar de bevolking een stuk minder positief was over het mogelijk organiseren van het grootste sportevenement ter wereld.

De Duitse zender rbb meldde het nieuws maandagavond. Het is nog geen officiële keuze, maar een aanbeveling van het Olympisch Comité. De kans lijkt echt nihil dat op 21 maart door de leden van het Comité gekozen zal worden voor Berlijn.

Het zou de vijfde keer kunnen worden dat Duitsland de Spelen toegewezen krijgt. In 1916 mocht Berlijn de Zomerspelen organiseren, wat vanwege de Eerste Wereldoorlog niet doorging. In 1936 werden de Winterspelen in Garmisch-Partenkirchen en de Zomerspelen alsnog in Berlijn gehouden. In 1972 was München gastheer van de Zomerspelen. Hamburg mag het de komende jaren in elk geval op gaan nemen tegen Rome en Boston, die eerder hun kandidatuur al bekendmaakten.