Babydoodrijder notoire alcomobilist

Gerrit G., de man die donderdagavond straalbezopen een drie weken oude baby doodreed en zijn vader de vernieling in reed, blijkt een zeer notoire drankrijder. Volgens een dorpsgenoot is hij al meer dan 35 keer met drank op achter het stuur betrapt.

Ook donderdag had hij zichzelf in de lokale kroeg, op anderhalve kilometer van zijn huis, moed ingedronken. Vervolgens stoof hij met hoge snelheid weg in zijn Mercedes.

Onderweg schepte de 51-jarige dronkenlap de piepjonge Milan en zijn vader. Zonder zich om de slachtoffers te bekommeren, reed hij snel door. Uren later meldde hij zichzelf bij de politie. De alcohol was inmiddels zo goed als verdampt.

Volgens een dorspgenoot is het roze papiertje van Gerrit al tientallen keren ingenomen, maar dat weerhield hem er niet van met drank op verder te rijden. "Van fietsen had Gerrit nog nooit gehoord", weet de beste man.

We hopen nu allen op een zware straf voor het doodrijden van een kind en het definitief verwoesten van een jong gezin. Een onderonsje met een paar kickboksers met kinderen zien we wel zitten. Maar het zal wel een weekje schoffelen worden ...