De Boer verwacht spektakel in Heerenveen

Met een fitte selectie gaat Ajax zondag op bezoek bij sc Heerenveen voor de 27e wedstrijd in de competitie. Trainer Frank de Boer verwacht een open wedstrijd. "Dwight Lodeweges laat Heerenveen in ieder geval heel aanvallend voetballen", liet de coach vrijdag weten. "Met name in het Abe Lenstra Stadion levert dat altijd spectaculaire duels op.''

Ajax keerde vrijdag enkele uren later dan gepland terug uit Kiev, na het verloren uitduel in de Europa League met Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-0). Het toestel waarmee de landskampioen huiswaarts zou keren, had een technisch mankement dat eerst verholpen moest worden. Ajax had daarvoor al een training afgewerkt in Oekraïne. Jasper Cillessen, Lasse Schöne en Davy Klaassen lieten die buitentraining schieten vanwege lichte klachten, maar zijn er tegen Heerenveen gewoon bij.


Heerenveen kan zondag tegen Ajax voor het eerst sinds weken weer beschikken over Sam Larsson. De Zweedse aanvaller liep medio februari in de Friese derby tegen SC Cambuur een hamstringblessure op, maar is daar nu van hersteld. "Sam is belangrijk en hij voelt zich goed, is helemaal vrij in zijn hoofd", liet trainer Dwight Lodeweges vrijdag opgetogen weten.

Ajax verloor donderdag in de Europa League met 1-0 van Dnjepr Dnjepropetrovsk. Heerenveen hoopt op eigen veld te profiteren van de eventuele vermoeidheid die de Amsterdammers aan dat duel hebben overgehouden. Lodeweges rekent zich echter niet op voorhand rijk. "We hoeven niet arrogant te doen, dat zou misplaatst zijn. Wij hebben een heel aardig ploegje, maar ook niet meer dan dat."

Het meespelen van Simon Thern is nog onzeker. De middenvelder heeft last van zijn rug.