'Yolanthe was geruchtenstroom zat'

Yolanthe Sneijder-Cabau heeft bewust al twee weken niets van zich laten horen via sociale media. "Ze was die eindeloze geruchtenstroom gewoon even zat, en geniet van die relatieve rust", zegt haar manager Xenia Kasper donderdag tegen het AD.

De laatste keer dat Yolanthe en haar man, Galatasaray-voetballer Wesley Sneijder (30), op sociale media van zich lieten horen, was op vrijdag 27 februari. "Ze was er even helemaal klaar mee, omdat Turkse en Nederlandse media een kennelijk onbedwingbare neiging hebben de kleinste mededelingen over haar privéleven op te blazen tot ongekende proporties."

Afgelopen weken werd druk gespeculeerd over de plotseling mediastilte rond het stel. Vooral Yolanthe is normaal gesproken regelmatig actief op sociale media. Er gingen geruchten dat ze zwanger was of bezig was zwanger te worden in een Turkse privékliniek. Ook waren er suggesties dat het niet boterde tussen het stel.

"Als Yolanthe berichtjes of foto's op sociale media zet gaat het los. En als ze even helemaal niets doet is ook dat weer aanleiding voor allerlei geruchten", zegt Kasper.