Frozen 2 aangekondigd

Het nieuws zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan officieel: Frozen 2 is een feit. Dit meldt Disney op haar eigen kanalen.

Het gehele team dat aan het eerste deel heeft gewerkt, zal terugkeren voor het vervolg. Dit betekent dus dat de regie opnieuw op de schouders van Chris Buck en Jennifer Lee zal vallen en dat het Lopez-duo zich weer bezig zal gaan houden met de muzikale omlijsting. Het nieuws werd tijdens een vergadering bekend gemaakt aan de aandeelhouders van Disney. 

Frozen zorgde voor een enorme versterking van de al sterke positie van Disney op de animatiemarkt. De film wist wereldwijd meer dan 1,3 miljard dollar op te halen en is daarmee de meest succesvolle animatiefilm allertijden. Ook kreeg de film de Oscar voor Beste Animatiefilm en is de merchandise voor Frozen niet aan te slepen in de winkels.

Een releasedatum is nog niet bekend gemaakt, maar verwacht wordt dat het vervolg in het najaar van 2017 te zien zal zijn. Voor de fans is vanaf volgende week een korte film te zien, die het leven van Anna en Elsa in Arendelle toont na de perikelen van de film. Deze zal worden vertoond voor Disney's nieuwe live-action adaptie van Cinderella.