Familielid gewurgde Nijmeegse opgepakt

Een familielid van de 21-jarige Mariska Peters uit Nijmegen is dinsdagmorgen opgepakt op verdenking van het vermoorden van de Nijmeegse vrouw. De 51-jarige man verbleef op de open afdeling van de tbs-instelling Pompekliniek in Nijmegen.

Dat heeft een woordvoerster van de politie dinsdag gezegd. Het lichaam van de vrouw werd in februari in natuurgebied de Hatertse Vennen gevonden. Ze bleek te zijn gewurgd. Toen speurhonden haar stoffelijk overschot vonden, was de vrouw al twee weken spoorloos.

De politie ontdekte in het onderzoek naar de moord feiten die in de richting van het familielid wezen, aldus de woordvoerster. De man zat in de tbs-kliniek na een eerdere veroordeling. Hij was in de laatste fase van zijn behandeling en mocht daarom buiten de kliniek verblijven. Welke familierelatie de verdachte met de vrouw heeft, wil de politie niet zeggen. De man is dinsdagmorgen vroeg van zijn bed gelicht en naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

Mariska Peters verdween in de nacht van 8 op 9 februari. Ze vertelde thuis dat ze naar een vriendin ging, maar daar kwam ze nooit aan. Haar auto werd enkele dagen later in de buurt van haar ouderlijk huis gevonden.