'Munsterman vertrekt per direct bij Twente'

Joop Munsterman legt zijn functie als voorzitter van FC Twente per direct neer. Dat meldde de regionale omroep RTV Oost zondag. Munsterman zou in eerste instantie pas na dit seizoen aftreden bij de Tukkers, maar heeft besloten dat nu al te doen. De financiële problemen bij de eredivisionist zouden daarvoor de reden zijn.

Volgens RTV Oost heeft de raad van commissarissen van FC Twente er op aangedrongen dat Munsterman per direct alle banden met de club verbreekt. Daarmee zou hij duidelijk maken dat de leiding van de club vanaf nu in handen is van Aldo van der Laan en Gerald van den Belt. Munsterman was afgelopen week al niet meer aanwezig op de club.

FC Twente maakte woensdag bekend drie punten in mindering te hebben gekregen vanwege de financiële wanorde. De club moet op jaarbasis zo'n acht miljoen euro bezuinigen.

Update 19.16 uur

Munsterman heeft het nieuws zelf inmiddels ontkend. Tegenover FOX Sports zegt hij gewoon tot het einde van het seizoen aan te blijven. "Ik blijf tot het einde van dit speeljaar, want er is nog genoeg werk te verrichten hier."