Eerste officiële foto van Supergirl

Afgelopen week, na een reeks cast-bekendmakingen, zijn de opnames begonnen voor de pilot van de nieuwe Supergirl-tv-serie. En bij de eerste (nieuwe) keer dat een bekend personage wordt vertolkt, hoort een eerste keer dat er een outfit wordt gedragen.

Het is gebruikelijk om bij dit soort mijlpalen, of het nu een grote film of een nieuwe tv-serie is, een officiële bekendmaking van de outfit te doen. Het dient als service naar de fans en promotie voor de serie, maar het is natuurlijk ook een manier om te voorkomen dat de eerste blik op de outfit één of andere smartphone-foto uit een verkeerde hoek is. De outfit van Melissa Benoist als Supergirl werd gisteravond bekend, door middel van deze foto:

Melissa Benoist als Supergirl
Melissa Benoist als Supergirl (klik voor een close-up)

Wat opvalt is dat Benoist voor haar vertolking van de doorgaans blonde Kara Zor-El gewoon haar eigen haarkleur houdt. Dit past bij de outfit, die donkerder is dan comic-lezers gewend zijn. Het ontwerp zelf, met een bovenstukje aansluitend op een rok, is gebaseerd op de klassieke Supergirl-look uit de comics en valt op door de gelijkenis met Helen Slaters outfit uit de in 1984 geflopte Supergirl-film:

Helen Slater als Supergirl
Helen Slater als Supergirl

Het ontwerp van deze nieuwe outfit komt van Colleen Atwood, die ook verantwoordelijk is voor de kostuums in Arrow en The Flash, en Oscars won voor haar werk aan Alice in Wonderland, Memoirs of a Geisha en Chicago. "Ik wilde het verleden omarmen," licht Atwood haar ontwerp toe, "maar belangrijker nog, haar een plek geven als moderne street-style actieheld."

Supergirl is momenteel nog met de productie van de pilot bezig, waarna vermoedelijk op groen licht van CBS gewacht moet worden alvorens de serie officieel in productie gaat. Mogelijk gaat de serie vervolgens in het seizoen 2015-2016 in première op de Amerikaanse televisie.