Proces om kut-foto op Facebook

In Parijs dient momenteel een bizarre rechtszaak. Een Fransman heeft Facebook voor de rechter gesleept omdat laatstgenoemde zijn profiel heeft geband. De beste man had namelijk een foto van een wijdopenstaande punani op de profielensite gezet.

De man in kwestie, vader van drie kinderen, zette enige tijd geleden een foto van het schilderij 'L'Origine du Monde' op zijn account. Dit wereldberoemde schilderij werd in 1866 geschilderd door Gustave Courbet. Niets mis mee, ware het niet dat het kunstwerk een levensechte damesbrievenbus voorstelt. Compleet met flinke bossen schaamhaar, uiteraard.

Facebook kon er niet om lachen en gooide het account van de Parijzenaar in de shredder, want 'snoeiharde porno'. Mag niet, dus weg ermee. De man zegt nu dat hij zich ernstig aangetast voelt in zijn vrijheid van meningsuiting.

De poezenliefhebber besloot het er niet bij te laten zitten en is naar de rechter gestapt. Volgens hem heeft Facebook zich namelijk te houden aan de Franse wet. Hij eist dan ook 22.000 euro aan schadevergoeding.

Facebook verdedigt zich echter door te stellen dat de Fransman toch echt zelf akkoord is gegaan met de voorwaarden van het sociale netwerk. De rechter zal later vandaag uitspraak doen in deze geruchtmakende zaak.

Hieronder volgt een foto van het bewuste schilderij. NSFW, uiteraard...