Uitslag PSV - Ajax

Ajax heeft de topper in de Eredivisie tegen PSV met 1-3 gewonnen. De Amsterdammers lopen zo drie punten in op de koploper, maar met nog negen wedstrijden te gaan bedraagt het gat tussen beide ploegen nog altijd elf punten.

PSV had in eigen huis dit seizoen alle twaalf thuisduels gewonnen, waardoor de koploper in het voordeel leek te zijn. De ploeg van Philip Cocu kwam goed uit de startblokken en drong aan bij Ajax dat doelman Jasper Cillessen dankbaar moest zijn. Al na twee minuten kwam Luciano Narsingh op aangeven van Luuk de Jong voor de goalie die daarna ook een hard schot van Memphis Depay en een kopbal van Georginio Wijnaldum onschadelijk wist te maken.

Ajax-speler Kishna brak de ban in Eindhoven (Pro Shots/Ed van de Pol)

Ajax kon er aanvankelijk weinig tegenover stellen, maar na 25 minuten spelen krulde Arek Milik een vrije trap maar net langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later was het wel raak toen Anwar El Ghazi twee PSV'ers te kijk zette en via een prima voorzet Ricardo Kishna liet scoren. Voor rust kregen Adam Maher en Milik nog goede kansen, maar het bleef 0-1.

Na de pauze drong PSV meteen weer aan. Wijnaldum kreeg een goede mogelijkheid, maar kopte over. Daarna had Ajax tot een kwartier voor tijd weinig te duchten. Nadat Lasse Schöne via een vrije trap de lat boven PSV-doelman Jeroen Zoet had doen trillen was het aan de andere kant wel raak toen De Jong op aangeven van Jetro Willems de gelijkmaker aan wist te tekenen.

Luuk de Jong maakte de gelijkmaker voor PSV (Pro Shots/Stanley Gontha)

Lang duurde de vreugde van de Eindhovenaren niet, want Schöne scoorde uit een vrije trap die door de PSV-muur van richting werd veranderd. PSV gooide alles op de aanval en had via Wijnaldum bijna succes, maar zijn kopbal werd door Riechedly Bazoer van de lijn gehaald. In de blessuretijd gooide El Ghazi het duel in het slot: 1-3.

PSV

1 - 3

AFC Ajax

77' De Jong    30' Kishna