Brein valt binnen bij Roodbol evenement

De afpersclub stichting Brein was recentelijk - kennelijk op verzoek van de politie die het te druk had met het uitschrijven van parkeerbonnetjes - aanwezig op een rondreizende rommelmarkt van Roodbol-Evenementen (geen familie) in de Oostmeerhal in Berkel en Rodenrijs. Hier troffen zij dvd's aan die voor 2,50 te koop waren, met hierop films die van internet waren gedownload en voorzien van ondertiteling.

Omdat de verkoper van de bewuste kraam weigerde Brein direct steekpenningen smeergeld een boete 'schikkingsvoorstel' te betalen doet Brein wat het altijd doet als mensen niet doen wat zij dicteren, namelijk de politie inschakelen voor een strafrechtelijke aanpak, met daarnáást nog een door de miljarden van de filmindustrie betaalde civiele zaak met schadevergoedingen starten om de verkoper kapot, kapot, helemaal kapot te maken.

Terecht overigens. Geld verdienen over de rug van anderen hoort niet. Iedereen kan prima zelf usenet, torrents, popcorntime en kodi gebruiken om aan hun films en series te komen, zonder dat zij hiervoor louche handelaren hoeven te betalen.