4chan vervult droom jonge streamer

Internet kent een hoop nare plekken en volgens vele is 4chan de naarste plek. Toch heeft de site, onbedoeld, ook een mooie kant. Een jonge streamer genaamd Pro_Live_Streaming streamt Minecraft voor PlayStation 4. Voor gisteren had hij amper kijkers, zijn record stond op elf kijkers die tegelijkertijd keken.

Toen kwam 4chan, een lid van 4chan had medeleden opgeroepen om met zijn allen naar de stream van Pro_Live_Streaming te gaan voor een zogenaamde raid. Een raid is een grote groep mensen die naar een kanaal gaat en de chat volspamt. In plaats van een magere zeven kijkers, waren er opeens honderden mensen die keken hoe een kind Minecraft aan het spelen was. Tijdens een piek keken zeshonderd mensen naar de stream, genoeg om bovenaan te staan bij alle Minecraftstreams voor PlayStation 4. 

Maar 4chan blijft 4chan, in plaats van leuke berichten in de chat achterlaten kwamen er plaatjes van Hitler, hakenkruizen en diverse racistische beledigingen voorbij. Dat maakte de jonge streamer niet zoveel uit, hij was door het dolle heen met al zijn kijkers en leek op een zeker moment bijna in huilen uit te barsten. Zijn dag kon in ieder geval niet meer stuk.