Feyenoord mist Wilkshire in derby, Heracles en FC Utrecht vol vertrouwen

Feyenoord kon zondag in de derby tegen Excelsior niet beschikken over Luke Wilkshire. De Australische rechtsback viel donderdag in de Europese confrontatie met AS Roma (1-1) uit omdat hij opnieuw last kreeg van een hamstring. Wilkshire maakte in Rome juist zijn rentree nadat hamstringklachten hem een tijdje aan de kant hadden gehouden.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe ernstig de bovenbeenblessure van de Australische routinier is. Trainer Fred Rutten rekent zondag in elk geval niet op Wilkshire. Mogelijk kan Rutten tegen Excelsior wel weer beschikken over Sven van Beek en Elvis Manu. Hun herstel wordt van dag tot dag bekeken, zei de Feyenoordtrainer vrijdag.

Bij Excelsior ontbreken de geblesseerden Ninos Gouriye, Kevin van Diermen en Marko Maletic. Doelman Gino Coutinho is hersteld van een kuitblessure en kan in De Kuip zijn rentree maken. Achter de naam van Adil Auassar staat nog een vraagteken.


Heracles en FC Utrecht beginnen zaterdag vol vertrouwen aan hun onderlinge confrontatie in Almelo. De thuisclub dankt dat aan de zege van vorige week op Feyenoord (2-0) in het Polman-stadion, Utrecht leidde met een klinkende overwinning het afscheid in van Ernie Brandts als trainer van FC Dordrecht (6-1).

"De wedstrijd tegen Feyenoord heeft een goed gevoel opgeleverd. We hebben laten zien wat we kunnen brengen", zei de Almelose coach John Stegeman vrijdag. "Als we gedisciplineerd spelen en onze taken uitvoeren, dan kunnen we dus zelfs van Feyenoord winnen. Het is belangrijk dat we dat weer kunnen oproepen."

Dat moet gebeuren zonder Thomas Bruns (geschorst) en Oussama Tannane, die nog disciplinair gestraft is. Mike te Wierik is deze week geopereerd aan de buikwand en ook niet inzetbaar.