Herman van der Zandt stopt als 'Schermman'

Nieuwslezer Herman van der Zandt stopt als 'Schermman'. Dat vertelt de NOS-coryfee zondag tijdens een interview met Salamander Klöpping, in het televisieprogramma Zondag met Lubach. Een preview van het interview is vrijdagmiddag op YouTube geplaatst.

Dankzij zijn vlotte presentatie van de uitslagen met zijn touchscreenscherm bij de afgelopen verkiezingen kreeg Van der Zandt op sociale media de bijnaam 'Herman de Schermman'. Maar bij de aankomende verkiezingen wordt deze taak door een andere collega overgenomen.

In het tweede seizoen van Zondag met Lubach krijgt tech-expert Salamander Klöpping binnen het programma zijn eigen talkshow, Salamander met een Ander. Hierin interviewt de pop prominente gasten in de stijl van zijn grote voorbeeld Sven Kockelman.

Behalve Van der Zandt zijn de komende weken ook wetenschapsjournalist Govert Schilling, 3FM-coryfee Giel Beelen en weerman Peter Kuipers Munneke te gast. Het blokje technieuws dat Klöpping in het eerste seizoen wekelijks deed, komt hiermee te vervallen.

De VPRO bestelde onlangs twee nieuwe seizoenen van het satirische programma Zondag met Lubach. Lubach gaat de twee nieuwe series maken met vrijwel hetzelfde team als de eerste serie afleveringen die in november en december werd uitgezonden. Het programma, waarin de cabaretier op eigenzinnige wijze het nieuws van de afgelopen week doornam, kreeg op Twitter en van recensenten veel lovende kritieken.