'Verbod op cartoons in Nederland'

De islamitische studentenvereniging Al Furqan is het gelukt om het slachtofferdenken tot een veel hoger niveau te tillen. De studenten zijn namelijk van mening dat moslims in Nederland worden gestigmatiseerd en continu het mikpunt zijn van beledigingen. Om hun stellingen uiteen te zetten, hebben ze afgelopen vrijdag een debat in Amsterdam georganiseerd, waarbij een van de sprekers een afgevaardigde was van het jodenhatende clubje Hizb ut Tahrir.

Buiten het geluid van een wesp om, staat deze organisatie ook bekend dat ze pleiten en strijden voor een wereldomvattend kalifaat. Hun spreekbuis in Amsterdam was de democratiehatende Okay Pala, een man die in de ogen van sommige enkelingen niet bepaald 'oké' te noemen is.

Je moet maar durven, in een week waarin er een poging tot een aanslag gedaan werd op Lars Vilks, een synagoge werd aangevallen, een Franse kunstenaar in elkaar is gebeukt (hij combineerde religieuze symbolen tot het woordje coexist, dit tot grote schrik van jeugdige mohammedanen) en Britse moslims demonstreerden tegen slechte tekeningen.

Okay heeft daar geen enkele moeite mee. Volgens de fundamentalist met een klein haatbaardje worden moslims stelselmatig gekrenkt en beledigd. En wat doet de Nederlandse staat hieraan? Niets, nada, zip, zero. Meneer Pala is erg verongelijkt wanneer hij te horen krijgt dat dit allemaal onder vrijheid van meningsuiting valt. Dit zou ingeperkt moeten worden. "Je kan niet aan mij vragen om samen te leven met mensen die mijn profeet en dierbaren beledigen. Dat is onderdrukking", vertelt de Turkse Nederlander die feitelijk voor een cartoonverbod pleit.

Ook de aanwezige antropoloog De Koning was niet te beroerd om wat olie op het vuur te gooien. De man stelt letterlijk dat moslims minder zouden mogen dan niet-moslims. En om er een echt ingewikkelde zin achteraan te gooien: in de optiek van De Koning zouden wel-moslims die iets zeggen over niet-moslims, eerder worden opgepakt dan niet-moslims die zich uitlaten over wel-moslims.

Hizb ut Tahrir wordt in veel landen gezien als een terroristische organisatie en is derhalve dan ook verboden in die landen.