Vrouwen: man moet zittend plassen

Brekend nieuws van uit Hilversum vandaag. Uit onderzoek van EenVandaag onder hun eigen opiniepanel blijkt dat 15 procent van de ondervraagde vrouwen liever heeft dat haar vriend of man zittend plast. Zittend plassen zou beter zijn voor de blaas van de man, een mooie bijkomstigheid zou dan zijn dat den vrouw minder schoon hoeft te maken.

Uit het onderzoek onder 16.000 mannen blijkt dat 43 procent wel eens gaat zitten op de pot. Zij doen dit omdat het comfortabeler is. Overigens maakt het voor de man wel uit of hij bijvoorbeeld thuis of op zijn werk is. Op zijn werk of in de kroeg zeikt de man liever de hele boel onder. Vermoedelijk omdat er urinoirs hangen. Een andere reden kan zijn dat de wildpisser 'het zelf toch niet schoon hoeft te maken'.

20 procent van de ondervraagde mannen geeft aan dat er thuis afspraken zijn gemaakt over de manier waarop er thuis geplast dient te worden. Grootste reden om als een echte man gewoon te blijven staan is dat het hen zo geleerd is of dat ze het eenmaal zo gewend zijn. Van de mannen die staand plassen zegt 38 procent het zeer vervelend te vinden als hun vrouw ze zou dwingen om te gaan zitten. Zelf zeggen ze dat dat overigens niets met hun mannelijkheid te maken heeft.

Dat vrouwen hypocriet zijn mag voor de lezer geen nieuws zijn. Eén op de vier vrouwen zegt een man die zittend plast toch minder mannelijk te vinden. In het onderzoek is niet gevraagd naar de positie waarin er gepoept wordt door de 16.000 mannen.