Anonymous haalt IS-propaganda neer

De activistische hackers van Anonymous voeren al een tijdje een cyberoorlog tegen de boevenbende van Islamitische staat en moslimmafkezen in het algemeen. Ze verklaren deze keer een belangrijke slag gewonnen te hebben.

De hackers hebben een hele waslijst socialmedia-accounts gepubliceerd die ze offline gehaald hebben omdat het terroristen van IS zijn of mensen zijn die banden hebben met IS. Vanaf deze accounts is extremistische propaganda verspreid. In onze bron kan je de volledige lijst bewonderen.

Er zit een ideologische gedachte achter de aanvallen. De 'hacktivisten', zo ze zichzelf noemen, vertellen in de onderstaande video de beweegredenen achter hun oorlog. 'We zijn moslims, christenen, joden. We zijn hackers, crackers, phishers, studenten, arbeiders, werklozen, rijk en arm. We zijn jong, oud, homoseksueel en hetero. We zijn van elk land, elk geloof, elke etniciteit'. Verder verklaren ze dat Islamitische Staat niks met de Islam te maken heeft, maar gewoon terroristen zijn. 

In de videoboodschap had het hackerscollectief ook nog een waarschuwing voor Islamitische Staat: 'We zullen achter jullie aangaan, jullie sites, accounts en e-mails platleggen. Van nu af aan zijn jullie nergens nog veilig online. Jullie worden behandeld zoals een virus en wij zijn de remedie. Het internet is van ons. Wij zijn Anonymous, wij vergeven niet, wij vergeten niet, verwacht ons.'

Het hackerscollectief slaat stoere taal uit  maar of de cyberoorlog ook zin gaat hebben, is nog even afwachten.