De Boer geeft snel meer duidelijkheid

Ajax-trainer Frank de Boer geeft op korte termijn duidelijkheid over zijn toekomst bij de Amsterdamse club. Het contract van de oefenmeester loopt door tot de zomer van 2017.

De trainer krijgt veel vragen over zijn toekomst. Ajax presteert dit seizoen minder goed dan in voorgaande jaren; waar de ploeg in voorgaande seizoenen vaak kon terugkomen van een flinke achterstand, lijkt dat voor deze jaargang uitgesloten. De achterstand op koploper PSV is nu 12 punten.

Daarbij komt de vermeende interesse van Newcastle United in De Boer. The Magpies leken de trainer deze winter te willen halen als opvolger van de vertrokken manager Alan Pardew. Afgelopen zomer toonde Tottenham Hotspur ook al interesse in de oefenmeester. De Londenaren trokken toen Mauricio Pochettino aan.

Na de 0-1 nederlaag tegen AZ reageerde de keuzeheer op zijn nabije toekomst. "Ik zal binnenkort duidelijk proberen te verschaffen", vertelde De Boer aan de NOS. Ondanks de mindere prestaties dit seizoen ziet De Boer genoeg aanknopingspunten en perspectief.

De kans is dan ook groot dat De Boer nog even aanblijft in Amsterdam. "Ik heb het hier naar mijn zin, de kans is groot dat ik blijf", benadrukte hij.