Een e-reader verandert het leven van dakloze man

Paul, een dakloze man uit Las Vegas, is verrast met een wel heel opmerkelijk cadeau. De man, die al jaren dol is op lezen, moest het jaren doen met enkel één boek, totdat een zakenman uit San Diego besloot hem een e-reader cadeau te doen.

De zakenman, die Paul altijd passeerde op zijn trips naar Las Vegas, geeft aan dat hij Paul altijd met veel plezier zag lezen, maar dat het boek dat hij las nog net niet antiek leek. ''Ik vroeg hem of hij van lezen houdt. Hij zei dat hij het geweldig vindt, maar dat hij dat ene boek steeds maar opnieuw leest'', zegt de gulle gever, die verder anoniem wil blijven.

Daarop besloot hij zijn eigen e-reader als cadeau weg te geven. Op het apparaat staan 300 boeken, dus de man heeft weer heel veel nieuwe verhalen tot zijn beschikking, waar hij weer een hele periode mee verder kan. ''Het was zo mooi om te zien dat iemand zoveel plezier heeft van iets dat ik cadeau heb gedaan. Het voelt heel goed om te iemand te zien genieten van iets dat ik als normaal beschouw'', zegt de zakenman. Hij hoopt dat het anderen inspireert om ook goede daden te verrichten.

Zodra de man door zijn nieuwe collectie heen is, heeft hij de mogelijkheid de e-reader gratis op te sturen naar een adres waar er nieuwe boeken kunnen worden opgezet. Het opladen van de e-reader is ook geregeld; hij kan zijn nieuwe gadget namelijk opladen in een openbare ruimte met stopcontacten, waar daklozen terecht kunnen met hun elektronische apparaten.

Leven op straat is niet makkelijk, dus het is erg mooi om te zien dat er mensen zijn die het leven voor die groep mensen net wat makkelijker wil maken. Welke problemen de man ook heeft, er kan worden gehoopt dat hij zich goed af kan leiden met zijn nieuwe boekencollectie. Verhalen zijn er voor gemaakt om mensen te vermaken, maar ook om ze een kans te geven zich te verplaatsen in een andere wereld. Wellicht geldt dat voor deze man des te meer.