9-jarige geschorst wegens magie

In een door Eru-vergeten gat in Texas, Amerika, heeft een lagere school een kleine Hobbit van 9 jaar oud geschorst. Het jochie had namelijk een leeftijdsgenootje bedreigd met… een ring. "Hiermee kan ik jou laten verdwijnen", zou de Gollem in spe geroepen hebben.

Voor het incident had de verdachte, samen met zijn familie een queeste naar de bioscoop ondernomen om het laatste deel van The Hobbit te zien. Zoals wel vaker het geval is op die leeftijd raakte het kind overenthousiast en besloot de film maar eens dunnetjes na te spelen op het schoolplein. De directeur van de school zag hier de humor niet van in en gaf het ventje een ban om de ring.

Volgens de vader van de misdadiger had de directeur gezegd dat bedreigingen op school ontoelaatbaar zijn, of ze nu van magische aard zijn of niet.

De school zelf was niet bereid om de toegestroomde pers te woord te staan. De vader vindt het nogal rigoureus dat zijn zoon meteen geschorst is na en er niet een simpel briefje naar de ouders gestuurd is.

Het is overigens niet de eerste keer dat de doerak in problemen is gekomen; eerder in het jaar moest hij al nablijven omdat hij met een opmerking refereerde aan de huidskleur van een medestudent. Ook haalde hij de woede van de schoolleiding op zijn hals toen hij een kinderboek over zwangerschap naar school had meegenomen.