'Force India in de financiële problemen'

Het lijkt erop dat het Formule 1-team Force India grote financiële problemen heeft. Het team wilde de eerste wintertest in Jerez gebruiken om met de 2014-auto te rijden, maar is in Spanje helemaal afwezig. Volgens de geruchten is het geld bij het team uit Silverstone op.

Journalist Ralf Bach, van Sport Bild en TMZ, heeft op zijn eigen site f1-insider.com gesteld dat Force India geen monocoque voor de nieuwe VJM08 heeft. De rekening aan leverancier EOM zou niet betaald zijn. Ook zouden onder meer motorleverancier Mercedes en bandenfabrikant Pirelli nog op geld wachten. Het totaalbedrag komt uit op ongeveer vijftig miljoen euro. Volgens Bach is het halen van de seizoensopener in Australië voor Force India een schier onmogelijke taak geworden.

Bovendien kampen de eigenaren van Force India zelf met grote juridische en financiële problemen. Mede-eigenaar Subrata Roy van Sahara India vanwege fraude. Zo snel als hij naam gemaakt heeft, zo snel lijkt zijn conglomeraat van bedrijven ten onder te gaan. Ook Vijay Mallya, een andere mede-eigenaar, heeft veel problemen. Zijn luchtvaartmaatschappij Kingfisher is met veel onbetaalde rekeningen failliet gegaan. Diverse schuldeisers zitten nu achter Mallya aan die dit jaar in India voor de rechter moet verschijnen.