The Witcher 3 krijgt wellicht insanity mode

Tijdens een Twitch-stream van The Witcher 3 afgelopen maandag heeft ontwikkelaar CD Projekt RED enkele nieuwe details losgelaten over de game. Zo spelen ze momenteel met het idee om een 'insanity mode' te introduceren.

Het idee van deze modus, c.q. moeilijkheidsgraad, is om je savegame simpelweg te verwijderen wanneer je dood gaat en je dus helemaal opnieuw moet beginnen. Een dergelijke modus was ook al aanwezig in het vorige deel van The Witcher.

Verder werden nog enkele andere details bekendgemaakt, zoals het nieuwe alchemy-systeem. Je hoeft in The Witcher 3 slechts eenmalig een potion te maken om deze vervolgens te kunnen blijven gebruiken. Het enige wat je nodig hebt om potions aan te vullen is alcohol of het toepassen van meditatie. Als tegenwicht heeft CD Projekt RED aangegeven dat het vergaren van de benodigde ingrediënten moeilijker is geworden. In het verlengde daarvan werd nog verteld dat je overal kan mediteren waar je een vuur kan maken. Daarentegen is het niet mogelijk te mediteren bij een (kamp)vuur van een ander.

Een ander detail heeft betrekking op het veelbesproken onderwerp om gemaakte keuzes in The Witcher 2 van invloed te laten zijn op de wereld van deel drie. De ontwikkelaar heeft gezegd dat je gedurende de inleidende fase van The Witcher 3 een personage tegenkomt die je avonturen uit het verleden opsomt waar je vervolgens mee kan instemmen of die je kunt corrigeren.

The Witcher 3: Wild Hunt komt op 19 mei uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.