Armstrong: Ik zou opnieuw doping gebruiken

De Britse BBC zendt komende donderdag een interview uit met Lance Armstrong, waarin de Amerikaan nog een keer zijn mening over zijn dopingverleden ventileert. De voormalig wielrenner erkent zijn fouten en is van mening dat hij vergiffenis zou moeten krijgen.

Toch liet Armstrong zich ook een opvallende uitspraak ontvallen. "Als je me terugbrengt naar 1995, toen de koers volledig doordrongen was van doping, dan zou ik het waarschijnlijk opnieuw doen", aldus de Amerikaan, die ook van mening is dat het anno 2015 allemaal anders is.

Twee jaar geleden gaf Armstrong in het TV-programma van Oprah Winfrey dopinggebruik toe. Hij zou de verboden middelen een groot deel van zijn carrière hebben gebruikt, waardoor hij onder meer zeven keer op het hoogste podium van de Tour de France eindigde.

Uiteindelijk werd The Boss voor de rest van zijn leven geschorst en moest zijn Tour-zeges inleveren. Volgens het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) maakte Armstrong deel uit van het meest geavanceerde dopingsysteem uit de historie van het wielrennen.

Armstrong heeft overigens nog altijd geen spijt van zijn bekentenis.

Lance Armstrong zou zo weer doping gebruiken (Pro Shots/ZUMA Sports Wire)
Lance Armstrong zou zo weer doping gebruiken (Pro Shots/ZUMA Sports Wire)