Vrouw bovenop is gevaarlijk

Gratis en geheel kosteloze tip voor de zeldzame Fok!ker die het geluk heeft wel eens seks te hebben: wees voorzichtig met 'standje rodeo'. Deze is namelijk verantwoordelijk voor iets minder dan de helft van alle penisbreuken.

Bij dit standje ligt het mannetje lekker op zijn ruggetje en berijdt het vrouwtje haar partner als een amazone die haar eerste paardrijles krijgt.

Onkundig gebruik van dit prettige standje kan echter leiden tot een penisbreuk. Een ander succesnummertje is 'op z'n hondjes', zoals het in de volksmond heet. Deze variant is goed voor 29 procent van alle gevallen. Wie echter denkt dat de veelgehanteerde 'missionarispositie' veiliger is, komt bedrogen uit: 21 procent van de penisbreuken komt voort uit dit klassieke, doch tijdloze standje.

De rest van de breuken worden veroorzaakt door onhandige en ingewikkelde standjes zoals de Hongaarse Schaar (ik moest 'm even googelen).

Deze opmerkelijke bevindingen komen voort uit een onderzoek onder drie verschillende ziekenhuizen in de stad Campinas te Brazilië. Het onderzoek heeft dertien jaar geduurd.