Rot op naar je eigen land: 856.000 kijkers

Het nu al spraakmakende Rot op naar je eigen land heeft dinsdagavond 856.000 kijkers getrokken. De allereerste aflevering van de nieuwe NPO2-show valt daarmee buiten de top tien van best bekeken programma's van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

In de vierdelige serie ervaren zes Nederlanders met ieder een zeer uitgesproken mening het leven van een vluchteling. Ex-judoka Dennis van der Geest begeleidt de deelnemers.

Omdat de PVV het niet leuk vindt geconfronteerd te worden met hun eigen denkbeelden, stelde de PVV afgelopen november nog Kamervragen naar aanleiding van Rot op naar je eigen land. PVV'er Martin Bosma vond het niet kunnen dat ogenschijnlijk alleen PVV-stemmers op andere gedachten moesten worden gebracht, wat betreft hun denkwijze over vluchtelingen, door middel van het EO-programma.

Of er ook een programma in de maak is waarbij mensen die de kop in het zand steken over de immigratieproblematiek is niet bekend, maar gezien het vooral linkse karakter van de publieke omroep niet heel waarschijnlijk.

Het NOS Journaal is met 2,1 miljoen kijkers wederom het best bekeken programma van de avond. Goede tijden, slechte tijden volgt met 1,7 miljoen kijkers.