Gezochte Belg zat thuis met enkelband

Terreurverdachte Abdelmounaim Haddad heeft zich dinsdag aangegeven bij de politie in België. De 21-jarige man werd gezocht in Spanje en Frankrijk, maar gaf zich aan in het Belgische plaatsje Sint-Jans-Molenbeek. Hij zat thuis met een enkelband. Dat meldde het federaal parket in dat land.

Haddad werd gezocht in verband met het onderzoek naar de terreurcel in Verviers. Vorige week voerde de Belgische politie een actie uit tegen die terreurgroep. Haddad werd sindsdien gezocht, net als de Nederlander Zaid K. Het vermoeden was dat zij samen via Parijs en Madrid naar het Midden-Oosten wilden reizen. De Franse en Spaanse politie zochten naar het duo.

Over waar K. is, is nog niets bekend. Dinsdag vond in Utrecht een huiszoeking plaats in zijn ouderlijk huis. Haddad wordt verhoord en woensdag zal de onderzoeksrechter bepalen of hij nog vast blijft zitten, aldus het parket.

Sint-Jans-Molenbeek, ook wel kortweg Molenbeek genoemd, is een deelgemeente van Brussel. Tijdens de antiterreuractie van vorige week voerde de politie een aantal huiszoekingen uit in de Brusselse gemeente. In totaal werden in heel België die dag dertien mensen opgepakt, van wie een aantal in Molenbeek.

Gezochte Belg zat thuis met enkelband
Gezochte Belg zat thuis met enkelband (Foto: ANP)