'7000 Russische militairen actief in Oekraïne'

Eerder vandaag zijn twee pelotons Russische soldaten de grens met Oekraïne overgestoken. Dit meldt de Kiev Post op basis van bronnen binnen de Oekraïense regering. Een Russisch peleton bestaat uit een paar honderd tot wel 1500 soldaten. 

Volgens de regering in Kiev brengt dat het totaal aan Russische soldaten dat in Oost-Oekraïne meevecht op wel 7000 man. Rusland ontkent echter nog in alle toonaarden dat het leger van moedertje Rusland actief is bij de buren. Hierover is al maanden een welles-nietesspelletje gaande waarbij de een qua ongeloofwaardigheid niet voor de ander onderdoet. 

Oekraïne is er erg aan gelegen hun burgeroorlog op een verkapte Russische invasie te laten lijken, terwijl het Rusland erg goed uitkomt hun inbreng zo klein mogelijk te laten lijken. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Ondertussen wordt de situatie in het land wel steeds erger. De strijd afgelopen weekend om het vliegveld van Donetsk was een van de heftigste botsingen tussen het leger en de rebellen sinds het begin van het conflict. En het einde lijkt nog lang niet in zicht.