Politie Miami oefent schieten op zwarten

Op de schietbaan van een politiebureau in Miami werd geoefend door te schieten op afbeeldingen van gezichten van Afro-Amerikanen. De omroep NBC kwam eind deze week in Miami met het verhaal op de proppen, nadat een vrouwelijk lid van de Nationale Garde er was gaan oefenen en alleen maar hoofden van zwarte Amerikanen als doelwit zag. Een van de hoofden was dat van haar broer, die vijftien jaar geleden in Miami werd gearresteerd.

De schietschijven brachten het betrokken politiebureau in grote verlegenheid. Politiechef Scott Dennis moest erkennen dat "het bureau betere afwegingen had kunnen maken". Maar hij weersprak dat er van opzet en racisme sprake was. Het bureau maakt volgens Dennis bij schietoefeningen gebruik van afbeeldingen van allerlei mensen van allerlei rassen.

Afgelopen zomer braken in de VS rellen uit, nadat een agent in een voorstad van Saint-Louis, Ferguson, een onbewapende zwarte Amerikaan had doodgeschoten. De woedende menigtes stelden dat de discriminatie van Afro-Amerikanen door de Amerikaanse politie en justitie aan tal van onschuldigen het leven kost.